A zenekar története

2004.03.27.

Főoldal
A zenekar története
Klub bulik
Motoros találkozók
Visszajelzés

 

    A Totálkár zenekart 1993. decemberében alapította meg a két páhi fiatal Balázs Róbert (gitár) és Báldi Roland (dob). A két srác már ’93 őszétől összejárogatott gyakorolni. Eleinte Kiskőrösön próbáltak, majd a próba helyszíne a páhi faluház alagsora az úgynevezett Pince Klub lett 1993 őszén, majd ugyanez év telén átköltöztek a szomszédos mozi géptermébe. Ekkor felkérték Oszvald Pétert énekelni, aki boldogan eleget is tett a felkérésnek. Így hárman kezdtek el dolgozni a saját számokon. Hangszeres előképzettsége gyakorlatilag senkinek nem volt, mindenki ekkor kezdett játszogatni a maga hangszerén. 1-2 hónappal később Robi testvére Balázs Gábor is beállt a zenekarba szintén gitárosnak. Ekkor alakult meg tulajdonképpen a Totálkár zenekar. A zenekar névválasztása is erre az időszakra tehető. Az első koncert mintegy 4 számmal 1994 év elején basszusgitáros nélkül ment le.

   Ezek után állt be a bandába a kiskőrösi Balla „Borisz” Róbert, aki bőgős lett volna, de néhány próba és egy 1994 őszén tartott koncert után közös megegyezéssel kivált a zenekarból. 1995 tavaszáig még mindig nem volt bőgőse a zenekarnak. Ekkor jött az ötlet, hogy Balázs Róbert a gitárról váltson át basszusgitárra. A probléma megoldódott, a zenekar sok-sok saját számot és egy kezdetleges demót is elkészített.. 1996 nyarán elkészült az első és eddig egyetlen Totálkár saját dallamos hard rock szerzeményeit tartalmazó stúdió demo az „Örök tűz”!

   Az idő múlásával igényt tartottak a srácok egy billentyűsre, akit Kovács Gyula személyében meg is találtak 1996 szeptemberében. Az újdonsült zenekar tag az izsáki Sárfehér Napokon debütált, ahol a zenekar azóta is minden évben rendszeresen fellép. Ebben a felállásban (Balázs Gábor gitár, Balázs Róbert basszusgitár, Oszvald Péter ének, Báldi Roland dob, Kovács Gyula billentyű) játszott a zenekar egészen 1997 nyaráig amikor Báldi Roland önelhatározásból kiállt a zenekarból, Balázs Gábor pedig főiskolai tanulmányait az USA-ban kívánta folytatni. A dobos és gitáros nélkül maradt zenekar ekkor vette be Bacskay Zoltán basszusgitárost, és Csepedi Ottó dobost. Zoli és Ottó már korábban is sokat dolgozott együtt az F-Rock nevű bandában Kiskőrösön. Balázs Róbert újra gitározni kezdett. Az ekkor már nem kezdő banda sok fellépésen túl volt már. 1999 nyarán Oszvald Péter kivált a zenekarból, helyét Ilok Rudolf foglalta el, aki a mai napig oszlopos tagja a Totálkárnak.   

 

Főoldal | A zenekar története | Klub bulik | Motoros találkozók | Visszajelzés

Utoljára frissítve: 2004.03.27.